У ГУР розповіли, коли та де будуть вирішальні бої


14:2922.01.2023

Вирішальним моментом у війні України з Росією стане весна та початок літа поточного року. Після цього етапу можна буде говорити про терміни закінчення війни. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю, пише Кореспондент.

“Весна та початок літа будуть вирішальними у війні. Якщо великий наступ Росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом Росії та Путіна”, – заявив Скібіцький.

При цьому він зазначив, що новий напад росіян на Київ через Білорусію малоймовірний, як і активні бойові дії на півдні України, оскільки окупантів більше хвилює Крим.

“Коли весна та початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни”, – сказав Скібіцький.

Втім, на уточнююче запитання журналіста, якою є ймовірність того, що війна закінчиться у 2023 році, представник розвідки порекомендував “не заглядати так далеко”.

“Ми повинні пройти перший етап – весну та початок літа. Ми бачимо, до чого веде ця війна: змінилося російське військове керівництво, закінчився перший етап мобілізації, російська армія перегруповується”, – додав Скібіцький.

Також, за його словами, головне поле бою, де відбуватимуться вирішальні та важкі бої, буде зосереджено у двох областях. Донецькій та Луганській, які росіяни намагаються повністю окупувати.

“Наша оцінка проста: основна активність російської армії розгортатиметься на Донецькому та Луганському напрямах. Вони не змогли виконати своє головне завдання, з якого розпочинали так звану “спеціальну військову операцію” – повну окупацію Донецької та Луганської областей. Приблизно в лютому-березні будуть бої за ці області, росіяни намагатимуться взяти під свій контроль Куп’янськ, Сватове, Кремінну у напрямку Харківської області”, – розповів Скібіцький.

Він наголосив, що головне поле бою буде на Донбасі, це підтверджують бої за Бахмут та Соледар.

Читайте: Британська розвідка з’ясувала, скільки “вагнерівців” воює в Україні, та звідки у Пригожина на це гроші



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube