Споживання електроенергії не впало, а виробництво зменшилося: Укренерго не виключає аварійних відключень


15:1721.01.2023

Споживання електроенергії на рівні вчорашнього дня. Виробництво електроенергії зменшилося. Дефіцит потужності суттєвий. До всіх областей доведені ліміти споживання – вродовж доби. Їх перевищення призводить до аварійних відключень. Про це повідомили в НЕК “Укренерго”, пише УНН.

За даними Укренерго, ситуація на 21 січня наступна:

Споживання електроенергії: на рівні вчорашнього дня. Виведений в аварійний ремонт один з блоків на тепловій електростанції, що зменшило загальні обсяги виробництва електроенергії. Дефіцит потужності залишається суттєвим.
Причина дефіциту: внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій.
Обмеження споживання та відключення: через зменшення загального виробництва електроенергії до всіх обленерго доведені знижені ліміти споживання на всю добу. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення. Також у прифронтових районах Донеччини є пошкодження у мережах оператора системи передачі.
Ремонтні роботи: «Укренерго», виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше.

Читайте: Американці побудують 2 енергоблоки на Хмельницькій АЕС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube