Італія передасть Україні батареї ЗРК SAMP/T – їх називають вбивцями балістичних ракет. Характеристики


09:2914.01.2023

Уряд Італії ухвалив рішення про передачу Україні батареї зенітно-ракетного комплексу SAMP/T, яка здатна збивати, зокрема, балістичні ракети.

Про це повідомляє NV з посиланням на RID.

За даними видання, «зелене світло» було дано в останні два-три дні за вказівкою прем’єр-міністра Джорджії Мелоні.

Близько двох тижнів тому питання постачання батареї ЗРК залишалося відкритим через небажання як оборонного відомства, так і військових — враховуючи, що на озброєнні Італії знаходиться лише п’ять батарей SAMP/T, і одна з них розгорнута в Кувейті в рамках операції INHERENT RESOLVE — і деяких політиків в урядовій більшості.

Видання повідомляє, що прискорити рішення про передачу Україні батареї допоміг “сильний тиск з боку Вашингтона”.

«Схема, за якою має бути передана батарея, дуже складна, і зараз деталі конфіденційні. За чутками, батарея складатиметься зі „шматочків“ італійської системи та „шматочків“ французької системи», — йдеться у матеріалі.

Батарея ЗРК SAMP/T заснована на перехоплювачі ASTER 30 Block 1 і є ефективною системою в основному проти крилатих та протирадіолокаційних ракет, великих безпілотників, а також має обмежений антибалістичний потенціал (проти ракет малої дальності).

Італія передасть Україні батареї ЗРК SAMP/T - їх називають вбивцями балістичних ракет. Характеристики 1

Інфографіка: NV

8 січня міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що новий пакет італійської військової допомоги для України, до якого можуть увійти зенітно-ракетні комплекси SAMP-T, перебуває на стадії доопрацювання.

27 жовтня 2022 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна запросила в Італії комплекси ППО SAMP-T для захисту неба від атак російських окупантів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube