Україна повернула 54 тіла загиблих в Оленівці


18:4612.01.2023

Після складних переговорів і за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста Україні вже вдалося повернути 54 тіла захисників з Оленівки.

Про це повідомляє Міністерство з реінтеграції окупованих територій у Telegram

Зараз триває ДНК-експертиза, яка в цьому випадку вимагає багато часу. При цьому родини загиблих хвилює, як швидко завершиться процес ідентифікації.

Представник Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти Іван Ангелін пояснив алгоритм ДНК-експертизи та причини довготривалості процесу:

“Повернувши тіла загиблих героїв, ми передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних закладів. Далі слідчий повідомляє відомості про загиблих безпосередньо родичам. Довга тривалість ДНК-експертизи пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці”.

Питання ідентифікації тіл обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, де були присутні і рідні військових.

Учасники засідання домовились вжити заходів для прискорення процесу ідентифікації тіл, зокрема знайти можливість збільшити кількість відповідних лабораторій.

Нагадаємо, 29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих. 

За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених. У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК “Вагнера” за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube