Випущена колекційна монета, присвячена подвигу захисників «Азовсталі» (ФОТО)


10:2110.01.2023

Маленька острівна держава Нуіе випустила колекційну монету номінальною вартістю $5, присвячену подвигу захисників «Азовсталі».

Про це повідомляється на сайті TWC, передає Інше ТВ.

В описі до монети розповідається історія оборони «Азовсталі» українськими воїнами.

«Це відбувається у 21-му столітті? Як світ міг допустити відновлення тоталітарного режиму та анархії, що раптово нависла над землею суверенної незалежної держави в самому серці Європи?

На цій монеті ми згадуємо подвиг захисників “Азовсталі”, які мужньо і безстрашно протистояли вселенському злу. Воїн одягнений у символічні обладунки з зображенням металургійного комбінату, які у високому рельєфі слугують прихованим символом їхньої витривалості. Завдяки цьому знаковому срібному виробу вагою 2 унції, доблесть та відвага азовців не залишиться невизнаною. Настав час увічнити їхні подвиги за допомогою цього витвору мистецтва», – також йдеться в описі.

Як повідомляло Інше ТВ, Національний банк України 29 грудня 2022 року ввів в обіг нову пам’ятну банкноту номіналом 500 гривень, присвячену 300-річчю від дня народження видатного українського філософа, богослова, поета, музиканта, педагога – Григорія Сковороди.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube