VAMPIRE для України. Що це таке


06:3510.01.2023

Компанія L3Harris Technologies оголосила про отримання контракту від Міноборони США на поставку ракетних систем VAMPIRE для України. Вартість контракту становить 40 мільйонів доларів. 

Про це йдеться на офіційному сайті L3Harris, інформують «Новини.LIVE».

Зазначається, що мобільна система VAMPIRE дозволить сухопутним військам України виявляти та збивати ворожі безпілотники, а також наносити ураження по наземних цілях супротивника. Очікується, що нова система допоможе Україні значно посилити протиповітряну оборону та захистити цивільну інфраструктуру. 

Мобільна система VAMPIRE —  нова розробка. Польові випробування VAMPIRE почалися в 2021 році, а влітку 2022 року компанія продовжила випробування дальності уражання цілей та загальної надійності систем.

Президент відділу розвідки, спостереження та розвідки L3Harris Люк Савой заявив, що процедура надання систем розпочалась в серпні 2022 року. 

“З серпня ми інвестували в закупівлі, тестування та сертифікацію, щоб виробництво VAMPIRE могло початися без затримки. Ми прагнемо підтримувати стратегічного партнера США з надійним потенціалом, оскільки народ України продовжує захищати свою країну та захищати свою незалежність“, — сказав він.

Установки Vampire (Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment) є значно легшими і мобільнішими за конвенційні системи протиповітряної оборони. Вони можуть встановлюватися на звичайний цивільний пікап.

“Встановлення може вкластися приблизно у дві години і може бути здійснене двома людьми у польових умовах”, — зазначено на сайті виробника.

Серед інших переваг — висока точність і відносна дешевизна ракет, порівняно з ракетами з автоматичним наведенням.

Снаряди типу APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) або їхні аналоги не потребують фіксації цілі перед пуском, а керуються напівактивною лазерною системою наведення, яка активується під час запуску.

Як повідомляло Інше ТВ, Канада уклала угоду про покупку 88 американських винищувачів F-35



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube