Російські окупанти порушують ними же оголошене «різдвяне перемир’я» – Пентагон


13:5907.01.2023

Російські окупаційні війська вкотре доводять, що не виконують власних обіцянок. Попри заяви кремля щодо одностороннього “припинення вогню”, російські загарбники продовжували обстрілюючи цивільне населення України на Різдво.

Про це на брифінгу заявила заступниця помічника міністра оборони США Лора Купер, передають «Новини.LIVE».

Попри оголошене росією одностороннє “припинення вогню” нібито у зв’язку з відзначенням Різдва за юліанським календарем, російські військові продовжували вести бойові дії.

“Що стосується заяви путіна про припинення вогню, можу сказати вам, що сьогодні в Україні ми спостерігаємо бойові дії, навіть якщо формально йдеться про “вікно” припинення вогню”, – зазначила Лора Купер.

За словами заступниці міністра оборони США, російські військові потребують перепочинку й переозброєння, та оголошене кремлем “перемир’я” недостатньо тривале, аби втілити це в життя.

“Знову ж таки, це заява путіна, яку ми повинні сприймати з певною часткою скептицизму. Це той самий чоловік, який сказав, що не буде вторгатися в Україну”, — нагадала представниця Пентагону.

Як відомо, 5 січня президент росії володимир путін наказав міноборони рф припинити вогонь по всій лінії зіткнення сторін на Різдво. У кремлі звернулися до України також оголосити режим припинення вогню на свята.

Своєю чергою, голова російського міноборони Шойгу заявив про нібито “36-годинне припинення вогню в Україні”. Воно мало б тривати від 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Як повідомляло Інше ТВ, Не було ніякого “різдвяного перемир’я”, обстріли і штурми, як щодня, – Гайдай



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube