В ніч перед Різдвом відкриваються Небеса, і якщо попросити вищі сили про свою мрію, вона здійсниться, – Зеленський привітав українців (ВІДЕО)


19:3306.01.2023

Вітаю мільйони українських родин, які сьогодні збираються разом, щоб провести Святий вечір і зустріти першу зорю. Вона сповіщає про Різдво Христове.

Це свято злагоди та єднання сім’ї. А всі ми разом – велика українська родина. І хоч би де ми перебували зараз – удома, на роботі, в окопі, у дорозі, в Україні чи за кордоном, – наша родина єдина як ніколи. У своїй мужності, незламності, взаємоповазі та взаємодопомозі. Єдина у своїй вірі в єдину перемогу. Ми однаково її наближаємо. Щодня. Однаково стоїмо одне за одного пліч-о-пліч. Щодня захищаємо свою землю, свою культуру, свої традиції, свою віру. Як це робили наші предки козаки, захисники віри і церкви христової. І так, як робили їх нащадки, продовжувачі традицій нашого війська і нашого народу.

Наші предки вірили, що у вечір напередодні Різдва душі померлих родичів спускаються з небес – побачити тих, кого лишили на землі. Сьогодні духи наших предків допомагають нам кожного дня – бити тих, хто прийшов на нашу землю.

Ми живемо в особливі часи, і всі наші свята особливі, ми змушені порушувати деяки наші традиції, аби захистити наші традиції.

На свята не можна вдягати темний або старий поношений одяг, аби біда не приходила в дім. Але біда прийшла в наш дім 24 лютого, тож з того часу ми не в білих одежах і б’ємось з чорними силами.

До гостей треба ставитись особливо привітно і дбайливо. До гостей – так, але не до окупантів.

У святий день не можна прибирати і виносити з долму сміття. Але ми б’ємось з чортами і виносимо сміття з дому уже більше 300 днів поспіль.

Заборонено шити і в’язати, але ми плетемо маскувальні сітки і шиємо бронежилети, долаючи зло.

В ці дні наші предки не ходили на полювання, але ми б’ємось, щоб не стати здобиччю і перемогти звіра. Це бачить Бог, це бачить світ.

Колядку дзвонів, написану на музику Леонтовича, переспівують у понад 150 варіаціях. Український “Щедрик” дарує різдвяний дух всій планеті, дух надії, добра і дива. Цьогоріч український дух – це українська відвага, міжність, нескореність і непереможність.

Наші предки вірили, що в ніч перед Різдвом відкриваються Небеса, і якщо попросити вищі сили про свою мрію, вона здійсниться. Сьогодні у всіх нас мрія одна.

Нехай у кожну родину прийде злагода, у кожну домівку – достаток, на українську землю – перемога, а з нею тисячолітні мир і процвітання. Бажаю всім щасливого Різдва та смачної куті.

Бережіть себе, бережіть свої родини, бережіть нашу Україну!

Христос рождається! Славімо його!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube