З нового року у Франції молоді люди можуть безкоштовно отримати презервативи


09:2902.01.2023

З 1 січня 2023 року молоді французи всіх статей віком від 18 до 25 років зможуть безкоштовно отримувати презервативи в аптеках країни.

Про це президент Франції Емманюель Макрон оголосив ще на початку грудня на заході, присвяченому питанням охорони здоров’я, а трохи пізніше повідомив про це рішення в Twitter, пише DW.

Такий крок французький лідер назвав “маленькою революцією в галузі запобігання”, пояснивши його зростанням кількості захворювань, що передаються статевим шляхом.

Макрон також оголосив і про інші заходи в цій галузі: безкоштовний доступ в аптеках до засобів екстреної контрацепції для всіх жінок, безкоштовне обстеження без рецепта для людей молодших 26 років на інфекції, що передаються статевим шляхом, крім ВІЛ.

У Франції вже діють заходи, що полегшують доступ молодих французів до протизаплідних засобів (протизаплідні таблетки для цієї категорії громадян безкоштовні вже рік) та заходів профілактики та лікування – у країні існує безкоштовна перевірка на ВІЛ та венеричні захворювання.

Як повідомляло Інше ТВ, Вчені розробили препарат для безопераційної стерилізації чоловіків. Але якщо що – є шлях назад



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube