Як “хакнути” святкове кухарювання – 5 лайфхаків від шеф-кухарів


08:3131.12.2022

Настає період свят. Багато українців планують відзначати їх, попри всі спроби Росії цьому завадити. Щоб святкове застілля вдалося, ви не маєте впасти втомленими на порозі, зустрічаючи гостей.

Як цього не допустити і “хакнути” святкове куховарство – Ліга коротко виклала поради дев’ятьох шеф-кухарів для Insider.

1. Складіть план

Шеф Джонатан Воксмен радить скласти детальні списки. Що краще ви підготуєтеся до початку свят, то легше буде готувати страви. Щонайменше, те, що потрібно, буде під рукою у необхідній кількості.

Шеф-кухарка Камарі Сік додає, що у планування меню слід зробити так, аби використати всі продукти максимально. Тобто якщо ви плануєте пекти морквяний торт, частину моркви запечіть із часником та розмарином – буде додаткова закуска. Заощадите час, сили і скоротите список покупок.

2. Залучіть свою морозилку

Власник закладу Lagos у Нью-Йорку Джон Пол Вадібіа радить почати куховаріння до свят заздалегідь.

Коржі для пирогів та бульйон можна приготувати заздалегідь і заморозити, наприклад, додає шеф-кухарка Ана Кастро.

Цей заморожений бульйон потім може стати основою для рагу, супів чи інших страв. Шеф-кухарка Трейсі Мелічек-Ізікель радить запастися ним.

Кастро радить також заморозити мартіні. Можна у форми для льоду. Це полегшить потім приготування коктейлів.

Після приготування страви залишки не викидайте, а заморозьте, радить шеф-кухар Санг Парк. У форми для льоду можна помістити часник, подрібнені трави, бульйон чи соус, який залишився після запікання м’яса, наприклад. Це заощадить ваш простір, сили та гроші.

3. Нехай гості теж “попрацюють”

Запросіть гостей вам допомогти, радить шеф-кухар Маркус Семюельсон. Нехай побудуть вашими сушефами. Наріжуть овочі, наприклад, викладуть оливки на тарілку тощо. 

Залучайте дітей декорувати стіл, робити іменні картки для кожного гостя тощо.

Делегування – крутий спосіб успішно відсвяткувати разом і всім отримати задоволення.

За словами Кастро, коли ви просите когось із гостей прихопити десерт, маєте мінус один пункт у своєму списку, чистішу кухню і більше місця у духовці. До того ж, каже вона, більшість гостей допоможуть залюбки.

4. Подавайте страви з різними температурами

Коли ви плануєте багато гарячих страв, це може занадто обтяжити вас, втомити, свята вже не будуть у радість. Тому сплануйте меню зі страв різної температури. Наприклад, холодний салат, мікс овочів кімнатної температури і гаряча страва або дві.

5. Не назбируйте посуд горою, мийте одразу

Щоб потім не витрачати занадто багато часу, мийте посуд одразу під час приготування та після використання за столом. Використали щось – швиденько помили. Потім собі ще й подякуєте.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube