До складу флоту росії ввели новий ракетний корабель, який несе «Калібри» та «Онікси» (ФОТО, ВІДЕО)


10:1630.12.2022

У четвер, 29 грудня, у Балтійську малий ракетний корабель “Град” проекту “Буян-М” було введено до складу військово-морського флоту російської федерації.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства оборони рф, передає «Фокус».

“Малий ракетний корабель “Град” успішно завершив державні випробування та надійшов до складу з’єднання ракетних кораблів Балтійського флоту”, — йдеться на сторінці відомства в Telegram.

Повідомляється, що судно є носієм крилатих ракет “Калібр” та “Онікс”. За даними міноборони росії, кораблі із серії “Буян-М” були залучені в ракетних атаках по території України та Сирії.

“Малий ракетний корабель “Град” є десятим у серії з дванадцяти кораблів проекту “Буян-М”. Кораблі цього проекту підтвердили свою ефективність у спеціальній військовій операції, а також під час вирішення бойових завдань у Сирійській Арабській Республіці”, — зазначають у пресслужбі.

Малий ракетний корабель “Град” входить до серії російських багатоцільових малих ракетно-артилерійських кораблів 3-го рангу малої водотоннажності проекту 21631 “Буян-М”. Судно оснащене керованим ракетним озброєнням ближньої морської зони класу “річка-море”.

На озброєнні “Града” знаходиться ракетний комплекс “Калібр”, 100-мм артилерійська установка А-190, та пускові установки “Гнучка” для зенітних ракет “Голка” та зенітного артилерійського комплексу АК-630-2 “Дует”.

Водотоннажність судна становить 949 тонн при довжині 75 метрів і ширині 11 метрів. Максимальна швидкість – 25 вузлів. Дальність плавання – 2500 миль, автономність – 10 діб. Екіпаж – 52 особи.

Передбачається, що “Град” функціонуватиме у складі Балтійського флоту. У 2023 році можливий перехід судна до вмф російської федерації.

Як повідомляло Інше ТВ, Чим саме і звідки 29 грудня росіяни наносили ракетні удари по Україні – подробиці від Командування Повітряних Сил ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube