Наступний ракетний удар росії може бути більш масованим, питання в тому, скільки вони готові витратити ракет, – речник Повітряних сил ЗСУ


18:5429.12.2022

Росія відновлює та поновлює парк авіаційної техніки. Щодо ракет, то наступний удар може бути більш масованим, ніж 29 грудня. Водночас стоїть питання: скільки крилатих ракет ворог буде готовий випустити, адже носіїв він має достатньо. 

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі телемарафону, передає «ТСН».

“Зрозуміло, що Росія відновлює та поновлює парк авіаційної техніки. Якщо йдеться про такі літаки, що нещодавно були в них на виставці, такі як СУ-55 чи СУ-57, то щоб поставити до строю велику кількість таких повітряних машин, потрібно багато часу. СУ-35, які у росіян є сьогодні, це літаки, які вони випускають серійно. Вони вже були не раз цілями для нашої протиповітряної оборони”, – зазначив Ігнат.

Щодо нарощування сил для наступної атаки речник Повітряних сил ЗСУ повідомив, що все залежатиме від кількості наявних у ворога ракет.

“Ми бачимо, що була досить тривала перерва – ворог готувався, накопичував ракети, тож маємо сьогодні таку масовану атаку. Сьогодні збито 54 крилаті ракети з 69-ти. З тих ракет є такі, що не є досяжними для нашої ППО. З ракет “Калібр”, Х-101, Х-555 збито доволі непоганий відсоток. Можна відзначити сьогодні вчергове успішну роботу ППО”, – додав він.

За словами речника, після “бавовни” на аеродромі “Енгельс” в Росії ворог перебазував свою стратегічну авіацію на інші аеродроми, які можуть її приймати й обслуговувати.

“Такий літак як ТУ-95 потребує до себе певної уваги, злітно-посадкових смуг тощо. Все це просто збільшить час їхнього підльоту до районів пуску”, – зазначив він.

Ігнат повідомив, що росіяни випустили на сьогодні 13 літаків, які мають по 8 підвісок. За його словами, наступний ракетний удар може бути більшої кількості, ніж окупанти зробили сьогодні.

“Питання в тому, скільки вони готові на даний час витратити тих самих крилатих ракет. Носіїв у них достатньо”, – додав Ігнат.

Як повідомляло Інше ТВ, Чим саме і звідки сьогодні росіяни наносили ракетні удари по Україні – подробиці від Командування Повітряних Сил ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube