ДПСУ спростувала інформацію про “закриття кордону” з Молдовою


16:2229.12.2022

Україна не закривала свої КПП біля молдавського кордону, але можуть спостерігатися перебої зі світлом, пояснив Андрій Демченко.

Україна не припиняла роботу контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Молдовою у південному регіоні. Хоча через ракетні атаки РФ можуть спостерігатися перебої зі світлом, але митники роблять все, щоб забезпечити оформлення громадян. Про це у четвер, 29 грудня, заявив помічник голови Держприкордонслужби України – прес-секретар Андрій Демченко, пише Кореспондент.

“Перетин кордонів із Молдовою функціонує по нашому південному регіону. Звичайно, пункти пропуску не відірвані від ситуації, пов’язаної з обстрілами РФ критичної інфраструктури України, можуть бути перебої зі світлом. Але і прикордонники, і митники роблять все необхідне, щоб забезпечувати оформлення громадян, навіть якщо відбуваються збої з електроживленням”, – пояснив він.

Чиновник додав, що ситуація з перебоями електроенергії може впливати на деякий час на пропускні операції.

Контрольні служби за критичних моментів застосовують також альтернативні елементи живлення у тому, щоб продовжувати здійснення пропускних операцій межі.

Зазначимо, що у молдавських ЗМІ з’явилася інформація, що у четвер вранці на кордоні з Україною нібито тимчасово закрито пункти пропуску.

Видання і пабліки стверджували, що “українські компетентні органи не дозволяють перетинати кордон” через ракетні обстріли російськими військами, про що повідомили у прикордонній поліції країни.

Станом на 11.30 ЗМІ оновили інформацію і повідомили, що “всі КПП на півночі країни відновили роботу”.

Читайте: У Молдові затримали трьох чоловіків, які допомагали українцям нелегально перетинати кордон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube