Національна комісія охорони здоров’я Китаю перестане публікувати щоденні дані про COVID-19


07:4026.12.2022

Комісія охорони здоров’я Китаю (NHC), яка протягом останніх трьох років щодня публікувала дані про випадки захворювання на COVID-19 в країні, заявила, що більше не публікуватиме такі дані з неділі, інформує УНН посилаючись на Reuters.

Цитата

“Відповідна інформація про COVID-19 не буде опублікована Китайським центром з контролю та профілактики захворювань для довідки та досліджень”, – йдеться у заяві.

Деталі

Незважаючи на рекордний сплеск інфекцій, NHC не повідомляла про випадки смерті від коронавірусу по всій країні протягом чотирьох днів поспіль, перш ніж призупинити публікацію даних.

Китай звузив визначення випадків смерті від COVID-19, вважаючи їх лише викликаними пневмонією або дихальною недостатності, що викликало подив у світових експертів у галузі охорони здоров’я.

Всесвітня організація охорони здоров’я не отримувала даних від Китаю про нові госпіталізації COVID-19 з того часу, як Пекін послабив свої обмеження. Організація каже, що пропуск у даних може бути пов’язаний з тим, що влада намагається підрахувати випадки захворювання.

Різке послаблення обмежень у Китаї, зокрема припинення широкомасштабного масового тестування, збентежило його громадян і викликало розчарування, оскільки кількість випадків захворювання зростає, а офіційні дані залишаються неповними.

Читайте: У китайській провінції Чжецзян виявляють за добу понад 1 млн випадків коронавірусу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube