Україна отримає 2500 електрогенераторів від ОАЕ


11:2525.12.2022

ОАЕ надішле 2500 електрогенераторів для живлення житлових будинків в Україні. Ця допомога є частиною пакету гуманітарної допомоги Україні з ОАЕ на 100 мільйонів доларів.

Інформаційне агентство Emirates у суботу повідомило, що 1200 із 2500 одиниць буде доставлено до Варшави у суботу, а потім доставлено до України. Інші блоки мають бути доставлені до січня.

Рем-бінт аль-Хашемі, державний міністр з міжнародного співробітництва, заявила WAM, що допомога є частиною «постійних зусиль країни щодо пом’якшення гуманітарних наслідків української кризи».

Повідомляється, що генератори мають вихідну потужність 3,5 та 8 кіловат. Відповідно до інтернет-джерел, залежно від типу палива, генератори здатні забезпечувати харчуванням домашнє господарство від п’яти до восьми годин поспіль.

Це залежить від споживання електроенергії кожним приладом. Відповідно до тих самих джерел, кондиціонери можуть харчуватися від цих генераторів.

Наразі держава Перської затоки доставила вісім літаків із 360 тоннами продовольства, медичною допомогою та машинами швидкої допомоги для українських біженців у Польщі, Молдові та Болгарії, передає alarabiya.net.

За даними ООН, ракетні атаки, що почалися у жовтні, знищили щонайменше 50 відсотків енергетичної інфраструктури країни.

Вашингтон та його союзники пообіцяли виділити десятки мільйонів доларів на ремонт та заміну цільового обладнання, а також на постачання систем протиповітряної оборони, які б допомогли Україні захистити критично важливу інфраструктуру від російських ракет та безпілотників.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube