В Криму не тісно – величезні новорічні знижки в готелях, обвал ринку нерухомості (ФОТО)


09:3525.12.2022

На тлі чітко озвученої позиції України щодо Криму та дивних НП на російських військових об’єктах ситуація на півострові стає дедалі напруженішою. Туризм вже практично зійшов нанівець, звалився і ринок нерухомості – жити і відпочивати на величезній військовій базі, на яку окупанти перетворили півострів, просто небезпечно.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Росіяни обрали безпеку

Туристів на півострів, особливо напередодні новорічних свят, заманюють усіма способами, але це погано допомагає.

Зважаючи на те, що авіасполучення з окупованим півостровом немає, запускають додаткові поїзди. Наприклад, з Москви додали шість, ось тільки про їхню заповненість не йдеться.

“Сусідка їздила до Сімферополя на вокзал, так провідниця скаржилася: мовляв, по пів вагона порожні. Про додатковий “заробіток” провідникам нічого й мріяти. Та й взагалі зараз до нас ризикують приїхати тільки найбільш “відморожені”, – поділилася співрозмовниця OBOZREVATEL.

Крим окупація

Окрема тема – заповненість готелів Криму. У багатьох із них (нечувана справа!) на новорічні свята знижки вже становлять до 50%.

Вартість добового проживання у найскромнішому номері стартує від 2,5 тис. руб. (від 750 грн), а в чотирьох-, п’ятизіркових готелях – обійдеться вже в 5-10 тисяч рублів (1500 – 3000 грн).

“А в мертвому післясвятковому січні знижки, як вже сказали співробітники туристичної сфери, будуть до 70%”, – поділилася кримчанка.

Через закриття підприємств у РФ, масові звільнення та, відповідно, фінансові проблеми кількість росіян, що відпочивають у Криму, різко знизилася. Наразі основна частина тих, хто ще приїжджає на півострів, – це бюджетники із Росії. Їм виділили путівки за мінімальною вартістю, проте скористатися такою “халявою” ризикують не всі.

“Бавовна” тримає всіх у тонусі, а Крим скоро обов’язково повернеться додому”, – посміхається мешканка Криму.

відпочинок у Ялті

Цікавий факт: в асоціації туроператорів РФ вже заявили, що інтерес росіян до літнього бронювання-2023 кримських курортів впав на 50% – тепер вони роблять вибір на користь Краснодарського краю.

Обвал ринку нерухомості

Такого падіння цін на нерухомість, як зараз, у Криму ще не було. На продаж виставлено величезну кількість об’єктів, причому власник може поступитися навіть половиною вартості.

За даними агентств нерухомості окупованого півострова, зниження продажів житла порівняно з минулим роком уже становило 72%. Тільки на сайті Avito пропонують понад 16 тисяч квартир, багато з яких давно не можуть продати.

купити квартиру в Криму

Великі проблеми і з придбанням житла за пільговою іпотекою. Як зізнаються місцеві, “лавка практично закрилася”: у Центробанку країни-агресора вже заявили про “плавне згортання”.

“Влада” будь-яким способом переконує інвестувати в житло, проте сама чудово розуміє: для тих, хто ризикнув, це обернеться втратою.

Після звільнення Херсона ще одним маркером для кримчан став “відхід” сімей російських окупантів, які повертаються додому, з плачем залишаючи на острові віджаті квартири.

І якщо ще рік тому в Криму вважали, що “Росія прийшла назавжди”, то сьогодні ситуація кардинально змінилася. Секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що окопи, які військові РФ накопали у тимчасово окупованому Криму, точно не допоможуть Росії, а півострів повернеться під контроль Києва.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube