Всесвітньо відомий художник зі світла Геррі Хофштеттер три дні буде підсвічувати будівлі Києва. Почав з Андріївської церкви (ФОТО, ВІДЕО)


07:0424.12.2022

В Україну приїхав всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер – той самий, хто перетворив айсберг на Тітанік, гору Айгер на тигра, Маттерхорн на великі прапори країн.

Він три дні буде підсвічувати будівлі столиці України.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Інше ТВ.

«Він почав свій арт-тур з Андріївської церкви. За ці три дні він підсвітить будівлі нашої столиці – від Софії до Дипакадемії, від Михайлівського собору до Міністерства культури та інформполітики. Мотиви сюжетів ми з ним придумували та погоджували разом.

Геррі Хофштеттер та його команда свідомо відмовились від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною.

Це дуже символічно, що в часи, коли росія намагається позбавити нас світла, ми спільно з нашими європейськими друзями це світло можемо повернути. Хоча б в такий мистецький спосіб.

Деякі проєкції перетворять на NFT. А отримані кошти спрямують на проведення наступної «акції солідарності»», – написав Олександр Ткаченко і оприлюднив фото і відео.

Як повідомляло Інше ТВ, LightUpUkraine: на знак солідарності з Україною вимкнули на час від освітлення будівлю ЄК, головну ялинку Болгарії на Чернінський палац у Чехії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube