Безпілотники, ЗІЗ та зимова форма: Естонія надасть Україні черговий пакет допомоги


21:3523.12.2022

Члени уряду Естонської Республіки підтримали пропозицію Міністра оборони Ганно Певкура направити Україні черговий пакет військової допомоги, який цього разу включає переважно безпілотники, засоби індивідуального захисту та зимову форму.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Інше ТВ.

«Україна все ще потребує нашої допомоги та підтримки у протистоянні російській агресії. Наш пакет допомоги цього разу відповідає запитам про допомогу, які надійшли від України, а також двостороннім домовленостям Сил оборони та Ліги оборони Естонії з їхніми партнерами в Україні», – зазначив Міністр оборони Естонії Ганно Певкур.

Україна буде забезпечена індивідуальним спорядженням, таким, як бронежилети, балістичні захисні пластини для бронежилетів, вулична форма (в тому числі зимова) та інші предмети одягу та аксесуари. Крім того, як технічну допомогу в Україну відправляють, наприклад, безпілотники, набори для чищення зброї, апарати штучної вентиляції легень та інше.

Як нагадують в Генштабі ЗСУ, у минулому, наприклад, вже були подаровані переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та сухі індивідуальні раціони харчування. У співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польові госпіталі та медичне приладдя на суму майже 15 мільйонів євро. Естонія дарує Україні третій польовий госпіталь у співпраці з Нідерландами та Норвегією, які підтримали проект сумою 7,8 млн євро.

Як повідомляло Інше ТВ, Ісландія надіслала для українських військових близько 12 тисяч одиниць зимового одягу, зокрема, і зв’язаного вручну (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube