Камбоджа буде навчати українських саперів


10:2317.12.2022

Камбоджа проведе навчання та поділиться досвідом розмінування з 15 саперами та посадовими особами з України наступного місяця у столиці країни Пномпені.

Про це повідомляє “The Phnom Penh Post” із посиланням на Міністерство закордонних справ та міжнародного співробітництва Камбоджі.

Міністерство оприлюднило цей план у заяві для преси від 15 грудня за підсумками поїздки прем’єр-міністра Хун Сена для проведення ювілейного саміту АСЕАН-ЄС, присвяченого 45-му діалогу між двома блоками.

“Камбоджа ясно розуміє і надає найбільшого значення миру і стабільності в країні. Ми також робимо все можливе, щоб допомогти іншим країнам світу, які страждають від воєн.

“Камбоджа проведе технічне навчання та поділиться своїм досвідом із 15 експертами з розмінування та посадовими особами Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Камбоджі в січні наступного року”, – повідомили в міністерстві.

13 грудня Хун Сен також відвідав конференцію солідарності з українським народом у Парижі, організовану президентом Франції Еммануелем Макроном. Під час конференції прем’єр-міністр поділився досвідом Камбоджі та її переходом від країни, що роздирається війною, до країни миру, свободи, високих темпів економічного зростання та активного членства в АСЕАН.

“Прем’єр-міністр Хун Сен підкреслив відповідні міжнародні принципи суверенітету і територіальної цілісності держави, засновані на правилах. Він також висловив свою солідарність і став на бік народу України в цей важкий час, пов’язаний із руйнівною війною”, – ідеться в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube