В росії продають українські паспорти – за $1 265. Кажуть, так можна виїхати в ЄС


18:0214.12.2022

На сайті Avito з’явилося оголошення про продаж “громадянства України”, звернули увагу видання “Полігон медіа” і “Можем объяснить”.

В оголошенні, яке зараз видалено, запропонували купити український паспорт. До повідомлення прикріпили фотографію паспорта України, нібито виданого на ім’я уродженця Узбекистану.

У документі, який продавець передав потенційним покупцям як підтвердження, вказано серійний номер, що належить до Луганської області. Автор оголошення зазначив, що такий паспорт дає змогу перетнути кордон із країнами ЄС.

Неназвані продавці українських паспортів повідомили “Можем объяснить”, що оформлення українського паспорта коштує 80 тисяч рублів – це на сьогодні $1 265. “Попит невеликий, але він є”, – сказав один із них.

Джерело “Можем объяснить” в українській адміністрації Херсонської області припустило, що бланки та обладнання для оформлення біометричних паспортів вкрали в Херсонській області. За його словами, номери загублених бланків для паспортів передали урядам ЄС, “тож ці паспорти працювати не будуть”.

З 2017 року громадяни України можуть в’їхати до країн Євросоюзу без попереднього оформлення візи.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube