На ЗАЕС встановлять мобільні котельні – МАГАТЕ


14:5214.12.2022

На станції продовжуються роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних котелень на дизельному паливі.

На Запорізькій АЕС, яку контролюють окупанти, встановлять мобільні котельні, щоб убезпечити критичну систему від холоду. Про це повідомляє МАГАТЕ, пише Кореспондент.

“На станції продовжуються роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних котелень на дизельному паливі, які повинні запобігти замерзанню критичних систем ЗАЕС у зимовий період та забезпечити обігрів робочого середовища для його персоналу”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що котельні, потужністю 1-3 МВт, встановлені на одному з енергоблоків, ще кілька розміщені на території станції.

Крім того, ЗАЕС має 20 стаціонарних аварійних дизель-генераторів, що перебувають у резервному режимі та готові забезпечувати електроенергією, якщо зовнішнє живлення буде недоступне.

Разом з тим, щоб підвищити здатність справлятися з такою втратою електроенергії, наразі як запобіжний засіб розгортаються мобільні дизельні генератори.

Повідомляється, що два з них уже підключено до одного блоку. Ще кілька генераторів після випробувань планується приєднати до інших реакторів.

Читайте: Глава МАГАТЕ сподівається на якнайшвидше створення зони безпеки навколо ЗАЕС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube