У ЄС випустили монету 2 євро зі “Слава Україні” – її вже продають майже в 20 разів дорожче (ФОТО)


08:0201.12.2022

В Естонії Центробанк випустив в обіг монету, присвячену Україні. На ній викарбувано слова “Слава Україні”, зображено українку, птицю і колос пшениці.

Про це поінформувала пресслужба Банку Естонії.

Зазначається, що банк випустив 2 мільйони монет. Номінал – 2 євро. Придбати може кожен охочий з благодійною метою як пам’ятний продукт, адже кошти від їх продажу передадуть Україні для підтримки в боротьбі проти Росії.

“Монета у 2 євро, присвячена Україні, з сьогоднішнього дня почне надходити через банки в Естонії та інших країнах Європи. Ця монета нагадує людям, що свобода є найвищою цінністю, і вона дається дуже дорогою ціною. Україна зараз веде війну ціною життя власного народу за спільні цінності європейського культурного простору, і ми маємо продовжувати підтримувати їх у цьому”, – наголосили у Центробанку.

У ЄС випустили монету 2 євро зі "Слава Україні" - її вже продають майже в 20 разів дорожче (ФОТО) 1

Банк Естонії вирішив випустити монети, щоб швидше допомогти у фінансуванні державних витрат Національному банку України.

У ЄС випустили монету 2 євро зі "Слава Україні" - її вже продають майже в 20 разів дорожче (ФОТО) 3

Авторка дизайну монети – молода біженка з Харкова Дар’я Тітова, яка навчається в Естонській академії мистецтв.

У ЄС випустили монету 2 євро зі "Слава Україні" - її вже продають майже в 20 разів дорожче (ФОТО) 5

Примітно, що таку монету можна купити в Україні, її продають на одному з торгових інтернет-майданчиків, але вже за 1 495 гривень (39 євро).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube