Біля Бахмута йдуть важкі бої, і в рф вигадали фейк про успіхи там – ISW (КАРТИ)


06:3530.11.2022

У росії заявили про значні успіхи своїх військ на Бахмутськом напрямку і просування у бік Часового Яру для перерізання однієї з основих наземних комунікацій Сил оборони. Однак насправді прорив виявився мізерним.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, опублікованому 30 листопада. Зазначається, що фейк про досягнення біля Бахмута є частиною російської інформаційної операції, передає OBOZREVATEL.

В ІSW продовжують наполягати, що загрози неминучого оточення Бахмута немає. Однак важкі бої на цьому напрямку тривають.

За даними Інституту вивчення війни, російські війська мінімально просунулися до південно-східних околиць Бахмута. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили атаки на північний схід від Бахмута в районі Бахмутського вздовж траси Т1302 і поблизу Соледара.

У рф же вигадали фейк про окупацію багатьох населених пунктів навколо Бахмута і прорив української оборони на трасі T0513 до Часового Яру.

Біля Бахмута йдуть важкі бої, і в рф вигадали фейк про успіхи там - ISW (КАРТИ) 1
Біля Бахмута йдуть важкі бої, і в рф вигадали фейк про успіхи там - ISW (КАРТИ) 5

Пропагандисти навіть встигли похвалитися, що оперативний наступ навколо Бахмута є першою перемогою після взяття Сєвєродонецька та Лисичанськ, однак жодних доказів їх повідомлень не існує.

Також повідомляється, що російські війська посилили наступальні операції на північний схід від Бахмута навколо Сіверська та Соледара 29 листопада, ймовірно, намагаючись скористатися підвищенням морального духу від заявлених успіхів Росії навколо Бахмута.

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили атаки поблизу Серебрянки, Верхньокам’янського, Берестового, Білогорівки та Яколівки, усі в межах 35 км на північний схід від Бахмута.

Окрім того, у рф поширили інформацію, що було окуповано Спірне, однак її спростували самі ж окупанти.

Біля Бахмута йдуть важкі бої, і в рф вигадали фейк про успіхи там - ISW (КАРТИ) 3
Біля Бахмута йдуть важкі бої, і в рф вигадали фейк про успіхи там - ISW (КАРТИ) 6

Як повідомляло Інше ТВ, «Тримаємо оборону і, головне, не даємо ворогу здійснити їхні наміри» – Зеленський про складну ситуацію на фронті, співпрацю з МКС і спецтрибунал для росії (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube