ISW прогнозує, що найближчим часом загальний темп військових операцій на фронті збільшиться


07:0427.11.2022

Загальний темп військових операцій Сил оборони України та окупаційних військ РФ вздовж лінії фронту останніми днями сповільнився через погіршення погодних умов. Але, ймовірно, він збільшиться вже починаючи з наступних кількох тижнів.

Адже температура поступово падає, і земля на передовій промерзає. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), пише OBOZREVATEL.

“Українські й російські повідомлення з важливих прифронтових районів на сході та півдні України, враховуючи Сватове, Бахмут і Вугледар, вказують на те, що операції з обох сторін нині утруднені через зливу і, як наслідок, сильний бруд”, – йдеться в зведенні від 26 листопада.

Водночас прогнозується, що протягом наступного тижня температура по всій Україні знизиться. І це, ймовірно, призведе до замерзання землі та прискорення темпів бойових дій, оскільки обидві сторони підвищать мобільність.

Згідно з синоптичними спостереженнями, температура в районах на північному сході України, наприклад, уздовж лінії Святове – Кремінна, з 28 листопада по 4 грудня впаде майже до нуля або нижче за її денний максимум.

“Ймовірно, землі знадобиться кілька днів за стабільних негативних температур, щоб затвердіти, що означає, що наземні умови, найімовірніше, дозволять збільшити темпи операцій по всій Україні протягом вихідних 3-4 грудня і наступного тижня”, – зазначили аналітики ISW.

Разом із тим підкреслили, що поки неясно, чи планує якась із сторін активно або готується до відновлення великих наступальних чи контрнаступних операцій у цей час.

Як повідомляло Інше ТВ, Сили оборони відбили ворожі штурми поблизу 5 населених пунктів на Луганщині та Донеччині – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube