В росії готують масштабну евакуацію в прикордонних районах Воронезької області


10:4425.11.2022

Влада Острогозького району Воронезької області Росії, який межує з Україною, готує провести евакуацію мешканців населених пунктів, розташованих у 100-кілометровій зоні поблизу українського кордону. Про це йдеться у листі районної адміністрації, який опинився у розпорядженні редакції російського видання «Верстка».

Видання зазначає, що влада Острогозького району Воронезької області готує евакуацію з 15 сіл та хуторів, розташованих в межах 100 кілометрів від кордонів РФ з Україною.

Зокрема, йдеться про населені пункти Дальнеполуб’янського, Кривополянського, Ольшанського та Петренківського сільських поселень.

Також, як повідомляє видання, чиновники із посиланням на «вказівку губернатора Воронезької області» просять «організувати роботу з населенням» щодо можливого розміщення у родичів, які мешкають у безпечніших районах.

В росії готують масштабну евакуацію в прикордонних районах Воронезької області 1
В росії готують масштабну евакуацію в прикордонних районах Воронезької області 3

«Також адміністрація просить з’ясувати, хто із місцевих жителів може евакуюватись на особистому транспорті. Зібрану інформацію потрібно надати до 12 грудня до місцевої єдиної диспетчерської служби з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Видання нагадує, що Воронезька область Росії межує з Міловським, Новопсковським і Марківським районами Луганської області, які на самому початку війни були зайняті російськими військами. У стокілометрову зону потрапляє майже вся південна частина Воронезької області, включаючи великі райцентри Россош та Павловськ, із сумарним населенням цієї понад 270 тисяч людей.

Нагадаємо, у вересні влада Росії провела евакуацію низки населених пунктів у прикордонній з Україною Бєлгородській області. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube