Суд визнав винною референтку Кабміну – вона дозволила скпіювати секретний документ про загрози в енергетичній сфері


09:2825.11.2022

Шевченківський районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості щодо розголошення державної таємниці співробітницею Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 26 жовтня.

За матеріалами справи, подія трапилась у період із 25 листопада 2021 року по 12 січня 2022-го. Більш точний час досудовим слідством невстановлений. Жінка, перебуваючи на посаді старшого референта відділу організаційного забезпечення діяльності Прем’єр-міністра України Управління організаційно-аналітичного забезпечення діяльності Прем’єр-міністра, мала допуск та доступ до державної таємниці зі ступенем секретності «Цілком таємно» та «Таємно».

Недбало ставлячись до своїх посадових обов’язків, вона допустила розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, протиправно створивши умови, за яких стороння особа ознайомилась зі змістом секретних документів з грифом секретності «Цілком таємно» та «Таємно» та скопіювала їх, а саме: документом «Щодо невідкладних заходів реагування на виклики в енергетичній сфері», довідкою щодо проблемних питань, які потребують вирішення на Об’єктах № 1 і 2, довідкою щодо практичної перевірки запасних пунктів управління окремих обласних державних адміністрацій, документом «Щодо збереження та реконструкції експериментальної бази НДПКІ «Молнія», документом «Щодо виконання доручень Президента України».

Обвинуваченій інкримінується ч.1 ст.328 ККУ, тобто розголошення державної таємниці за відсутності ознак державної зради або шпигунства.

За угодою жінці призначено 3 роки позбавлення волі зі звільненям від відбуття покарання на 1 рік, якщо вона не скоїть нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки: з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, інформувати про зміну місця проживання і роботи, без дозволу не виїздити за межі країни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube