Генштаб ЗСУ звернувся до білорусів: росія готує теракт на АЕС “Астравец”, щоб ще більше втягнути країну у війну (ВІДЕО)


11:5124.11.2022

Спецслужби Росії готують провокації на території Білорусі. Цілями терактів можуть бути обʼєкти критичної інфраструктури, зокрема атомна електростанція “Астравец”.

Про це йдеться у зверненні Генерального штабу ЗСУ до народу Білорусі, пише LB.

Військові підкреслили, що наші країни памʼятають страшні наслідки аварії на ЧАЕС 1986 року, а сьогодні Росія дозволяє собі шантажувати весь світ загрозою використання ядерних обʼєктів та технологій. 

“Керівництву Росію плювати на життя російських громадян, тим більше – життя білорусів та українців. Їхні методи не є новими: терор, залякування, операції під чужим прапором. Все це використовується з єдиною метою: втягнути Білорусь у війну з Україною. Кровʼю і ненавистю розділити наші народи. Але чи потрібна російська загарбницька війна самій Білорусі? Відповідь очевидна: не потрібна”, – йдеться у повідомленні.

Генштаб наголосив, що життя і безпека білорусів – у їхніх руках. Генштаб ЗСУ закликав білорусів вимагати від керівництва неухильного дотримання статті 18 Конституції Білорусі, згідно з якою Білорусь виключає воєнну агресію зі своєю території відносно інших держав. Ця стаття частково вже була порушена, але Білорусь можуть втягнути в війну ще більше. 

Громадянам Білорусі порадили слідкувати за переміщенням підозрілих осіб, особливо біля інфраструктурних обʼєктів, і звертатися до правоохоронців. У разі відсутності реакції – інформувати світову спільноту всіма можливими способами.

Генштаб заявив, що Україна, попри обстріли та наступ російської окупаційної армії з Білорусі, не вважає цю країну і народ ворогом. Україна не збирається проводити жодних агресивних дій на території Білорусі. Це – офіційна позиція України.

Як повідомляло Інше ТВ, Російські спецслужби планують провокації на білоруській АЕС, – ГУР



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube