В кращих традиціях “морських котиків” звільняли село на Херсонщині. Бійці на човнах, а передова група прокладала свій шлях по дну річки (ВІДЕО)


16:4618.11.2022

Сили спецоперацій України розповіли про спецоперацію зі звільнення населеного пункту на Херсонщині разом із Іноземним легіоном.

Про це повідомляє пресслужба ССО

Це інтерв’ю – можливість побачити і почути з перших вуст, що насправді ховається за новинами про звільнення чергового населеного пункту від росіян.

Осінь, село на Херсонщині. Окупанти розташувалися там, зробивши опорні пункти із захоплених будинків місцевих жителів. Знищення передових постів противника із подальшим просуванням вглиб доручили зведеному загону воїнів 73-го морського центру СпП та Іноземного легіону.

Разом з оператором 73 центру – безпосереднім учасником подій ми пройшлися місцями, де українські захисники робили чергові кроки до нашої Перемоги. Багато сказаного ми не доводимо до загалу, через те, що є речі про які ще зарано говорити, а також заради подальшої безпеки наших воїнів. Утім, усе викладене у матеріалі має свою велику цінність і вже є частиною нашої спільної історії.

В селі на Херсонщині окупанти зробивли опорні пункти із захоплених будинків місцевих жителів. Знищення передових постів противника із подальшим просуванням вглиб доручили зведеному загону воїнів 73-го морського центру СпП та Іноземного легіону.

Оператор 73 центру розповів, як розгортались події. Бійці підійшли до села на човнах, а передова група складалася з водолазів, які прокладали свій шлях по дну річки.

“В основному всі штурмові групи пересувались на човнах (гумових), проте ми мали головний дозор такий собі, це три чоловіки, які пішли на ластах – два хлопи з іноземного легіону та я.

Висувались до цієї місцини, робили таку собі безпеку сектора. До того часу, які підійшли човни, ми змогли пробити цю стежку, і вийшли фактично на берег.

Одразу зробили швидкий кидок до першої хати і почали перекатами зачищати – хата за хатою. Біля четвертої ми почули стрільбу з кулемета, і зрозуміли, що час діяти”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube