У Великій Британії завершились 5-тижневі навчання українських новобранців під керівництвом інструкторів з Данії (ФОТО)


09:1917.11.2022

Навчання першого, під керівництвом данських інструкторів, набору українських новобранців у Великій Британії, де їх навчали військовій майстерності протягом п’яти тижнів, завершено.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

Голова оперативного штабу в Командуванні оборони Збройних Сил Данії генерал-майор Майкл Гільдгаард наголосив, що «наша підготовка українських солдатів свідчить про те, що західні країни єдині у своїй підтримці України. Разом із нашими союзниками ми взяли на себе велику відповідальність за підтримку України після вторгнення росії в лютому».

Підготовлені українські військові повернулися в Україну після п’яти тижнів навчання новобранців на полігонах Великої Британії. З початку жовтня українців тренували і навчали базовим військовим навичкам інструктори зі Збройних Сил Королівства Данії.

«Крива навчання для українців була крутою, і після п’яти тижнів навчання українці пройшли шлях від новобранців до солдатів і досягли дійсно хороших результатів. Протягом усього навчального курсу українці мали дуже високий моральний дух і були дуже вмотивовані засвоювати навчання, яке їм запропонували наші інструктори», – розповідає Майкл, начальник відділу забезпечення підготовки Збройних Сил Королівства Данії.

Українські новобранці у польових умовах пройшли навчання поводженню зі зброєю та наданню першої медичної допомоги, бою в обороні, а також пройшли курси з законів війни.

Українські рекрути походять з дуже різних верств населення. Деякі мають військовий досвід і навіть досвід бойових дій, а інші прийшли безпосередньо з цивільної освіти або роботи без будь-якого досвіду військової служби.

«Це справді завдання, яке має сенс для всіх, хоча для мене та інших інструкторів було поважним завданням навчати українських солдатів», — каже майор Франц, який очолює данську групу інструкторів.

Навчання українських солдатів очолює Велика Британія разом із низкою західних країн. Навчальні завдання є важливим елементом підтримки України з боку західних країн, і це завдання, які можуть виконувати данські солдати. Збройні сили Данії мають багаторічний досвід співпраці з українськими збройними силами – серед іншого через Фонд миру та стабілізації, де Збройні Сили Данії надають підтримку, серед іншого, консультуванням, освітою та навчанням українських солдатів.

У 2023 році Збройні сили Королівства Данії очікують взяти участь у навчанні чергового набору українських призовників.

Внесок Данії в навчання складається з військвих армії, флоту, авіації та внутрішньої гвардії, а також представників кількох агенцій, підпорядкованих Міністерству оборони.

Після завершення базової підготовки у Великій Британії українська оборона бере на себе відповідальність за подальшу службу та курс навчання військових.

Як повідомляло Інше ТВ, Близько 2400 українських солдатів зможуть проходити військові навчання в Іспанії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube