Після покупки Twitter Маском альтернативна соцмережа отримала 30% нових користувачів


08:5007.11.2022

Кількість користувачів платформи мікроблогів Mastodon, яку вважають альтернативою Twitter, збільшилась на третину після покупки відомої соцмережі Ілоном Маском.

Всього за тиждень там зареєструвалось 230 тисяч осіб, і кількість користувачів на платформі збільшилась до 655 тисяч, пише BBC.

Зазначається, що зовні мережа нагадує Twitter. Там можна писати дописи (так звані toots), відповідати на них, лайкати та репостити, а також стежити за акаунтами інших користувачів.

Попри схожість є й важлива відмінність. При реєстрації необхідно обрати сервер. У Mastodon їх дуже багато, оскільки вони залежать не тільки від міста чи країни, а й від інтересів людини.

“Не має великого значення, на якому з серверів ви перебуваєте, тому що ви все одно зможете стежити за користувачами на всіх інших, але це дає вам стартову спільноту, яка, швидше за все, також публікуватиме те, що вас цікавить”, — пояснили в ВВС.

Сама по собі платформа Mastodon є колективною мережею серверів, які належать різним людям і організаціям. На цю мить майже всі сервери мають свої правила модерації. Що стосується висловлювань ворожнечі чи незаконного вмісту, то на них можна скаржитися власникам серверів, які можуть видалити його.

Нагадаємо, Маск розповів про нові можливості Twitter – будуть довгі тексти та монетизація



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube