В Південній Кореї шахтарі 9 днів були під завалами, від голодної смерті їх врятував дуже несподіваний продукт – продається всюди


19:1306.11.2022

У Південній Кореї двоє шахтарів провели 9 днів у пастці в заваленій шахті. Весь цей час вони харчувалися порошком із розчинної кави.

Про це повідомляє ВВС.

26 жовтня в Бонхві, на сході Південної Кореї, завалилася частина цинкової копальні. Двоє шахтарів у віці 62 та 56 застрягли на глибині майже 200 метрів під землею на 9 днів.

Щоб зігрітися, шахтарі розпалювали багаття та збудували намет із пластику. Гірники вижили завдяки тому, що пили воду, яка капала зі стелі, і вживали розчинну каву як їжу.

Зрештою, їх врятували в ніч на 4 листопада – більш ніж через 9 днів після обвалу. Гірників виявили сидячими пліч-о-пліч, так вони намагались зігрітися.

Племінниця одного з тих, хто вижив, розповіла, що її дядько не впізнав її, коли вийшов. Він був у масці для очей після майже десяти днів у темряві.

Обидвох доставили до місцевої лікарні. Зараз вони перебувають у стабільному стані й повинні повністю одужати. Президент Юн Сок Йоль назвав їхній порятунок “воістину чудовим”. “Дякую і ще раз дякую за те, що ви повернулися з перехрестя життя і смерті”,
– написав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube