Італійське місто заплатить по 30 тисяч євро охочим оселитися в ньому


09:2803.11.2022

Італійське місто Пресичче-Акваріка (регіон Апулія) почне видавати гранти у розмірі 30 тисяч євро будь-кому, хто купить будинок та зареєструється у місті.

Про це пише «Європульс», передає Інше ТВ.

Грант видаватимуть на безоплатній основі. Їм можна буде сплатити 50% вартості житла або витратити на ремонт купленої нерухомості. Будинок у Пресиччі-Акваріці можна знайти за ціною від 40 тисяч євро, квартиру – від 60 тисяч євро.

Таким чином мерія хоче залучити до міста нових мешканців. Як і багато інших сільських місцевостей, Пресичче-Акваріка страждає від того, що його жителі переїжджають у більші населені пункти. Нині у місті живе трохи більше 10 тисяч людей. Щоб мотивувати городян не їхати, мерія навіть почала виплачувати тисячу євро премії за народження дитини.

Грант на покупку будинку в Пресиччі-Акваріка стане першим подібним проектом в Італії. Аналогічну виплату збираються найближчим часом запровадити і в одному із сіл на Сардинії. Сума гранту там становитиме 15 тисяч євро.

Як повідомляло Інше ТВ, влада острова Мадейра оголосила, що створює перше в Європі «цифрове село», яке спеціалізуватиметься на прийомі незвичайних туристів – так званих цифрових кочівників, які працюють віддалено і при цьому подорожують.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube