НС в Австралії – зразу 5 левів змогли вибратись із свого вольєра в зоопарку (ФОТО)


22:5402.11.2022

П’ять левів спровокували невелику надзвичайну ситуацію в австралійському зоопарку після того, як втекли зі свого вольєра.

Хижаків – одного дорослого і чотирьох дитинчат – помітили біля їхнього павільйону у сіднейському зоопарку Таронга близько 6:30 за місцевим часом у середу, передає ВВС.

За словами прессекретаря, зоопарк закрили, а одному з левенят довелося вколоти транквілізатор. Утім, всіх левів вдалося за лічені хвилини повернути у вольєр. Ніхто не постраждав.

Як саме тварини вибралися зі свого павільйону, адміністрація не пояснює.

Але виконавчий директор зоопарку Саймон Даффі назвав це “значним інцидентом” і пообіцяв розслідувати його.

Він повідомив місцевим ЗМІ, що леви зайшли на невелику територію, “прилеглу” до їхнього вольєра – приблизно за 100 метрів від місця, де перебували відвідувачі зоопарку, які залишилися в ньому на ніч. Головна частина зоопарку на той час була зачинена.

“Леви ще жодного разу не виходили з цієї території або зоопарку Таронга загалом”, – пояснив директор.

Він додав, що невелика територія була захищена двометровим парканом, який зазвичай використовується для утримання людей на безпечній відстані, весь зоопарк також оточений парканом по периметру.

Five cubs pictured close to their father at Taronga Zoo
GETTY IMAGES

Записи з камер відеоспостереження показали, що доглядач підняв тривогу протягом 10 хвилин після втечі, повідомили в зоопарку.

За словами Даффі, персонал швидко відреагував, щоб перемістити всіх людей на майданчику у безпечне місце. Четверо левів “спокійно повернулися” до свого вольєра.

Павільйон з левами залишатиметься закритим до подальших перевірок, щоб переконатися, що він “на 100% безпечний”, додав директор.

Втечі тварин в австралійських зоопарках рідкість.

A male lion
GETTY IMAGES

У 2009 році левиця втекла з вольєра в зоопарку Мого на південь від Сіднея, і її довелося застрелити через небезпеку для людей.

Нагадаємо, Україна вивезе в Африку 12 левів, що постраждали від війни. З ними поїде ведмідь – але тільки до Польщі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube