У Празі пройшла Демонстрація проти страху та ненависті – на знак солідарності з Україною (ФОТО)


10:5431.10.2022

Десятки тисяч людей зібралися у неділю, 30 жовтня, у центрі Праги на Вацлавській площі, щоб взяти участь у Демонстрації проти страху та ненависті, організатором якої виступив рух «Мільйон миттєвостей».

Організатори як мета акції окреслили прояв солідарності з Україною, а також необхідність захисту демократичних цінностей.

Про це пише «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

За оцінками поліції, у заході взяли участь 20-30 тисяч людей. Серед виступаючих були драматург Іржі Сухі, режисер Вацлав Маргоул, економіст Томаш Седлачек. До демонстрантів за допомогою засобів відеозв’язку звернулася дружина Президента України Олена Зеленська.

За її словами, Україна переживає найтемніші часи у своїй історії. Росія, заявила вона, вже давно не воює проти української армії. «Вона воює проти матерів, які не можуть без електрики зігріти молоко своїм малюкам. Вона воює проти дітей, які не можуть вчитися без світла, проти людей похилого віку, які не можуть зателефонувати своїм рідним або лікарю. Вони хочуть забрати у нас світло, заморозити, залякати, але темрява ніколи не переможе…», – сказала Зеленська.

Фото: REUTERS/David W Cerny

Як повідомляло Інше ТВ, Матеріалізація чуттєвих ідей. Мурал з путіним, що нарешті заспокоївся, з’явився в Чехії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube