Україна вночі перейде на зимовий час


22:4129.10.2022

Україна у ніч на 30 жовтня перейде на зимовий час, передає УНН із посиланням на Мінекономіки.

“30 жовтня 2022 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад”, – повідомили у відомстві.

Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабміну ще 1996 року. Щорічно в останню неділю березня о 3 годині годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня – о 4 годині на 1 годину назад.

Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню. А в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби, вказали у міністерстві.

Запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою. В Європейському Союзі діє Директива 2000/84/ЕС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах – членах ЄС запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий в кінці жовтня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube