Навіть священики і черниці дивляться порно, – Папа попередив про злочин проти цнотливості


06:2627.10.2022

Папа римський Франциск попередив священників і черниць про небезпеку перегляду порнографії в інтернеті, заявивши, що це “послаблює серце священника”.

Про це повідомляє BBC.

За словами Франциска, порнографія — це “порок, який мають дуже багато людей… навіть священники й черниці”.

“Звідти входить диявол”, – сказав Папа священникам та семінаристам.

Щодо того, як орієнтуватися в соціальних мережах та цифровому світі, він сказав, що їх слід використовувати, але порадив не витрачати на це надто багато часу.

“Чисте серце, яке Ісус отримує щодня, не може прийняти цю порнографічну інформацію”, – сказав він.

Франциск порадив групі “видалити це зі свого телефону, щоб у вас не було спокуси”.

Церковне учення розглядає порнографію як злочин проти цнотливості.

Священицьку безшлюбність було запроваджено католицькою церквою близько 900 років тому. До цього священнослужителі часто були одружені.

Від Інше ТВ. Церква розуміє цнотливість як чистоту любові. Всі люди покликані до чистої любові, щоб їхні вчинки не були сурогатом справжньої, безкорисливої любові. Виховувати дітей у цнотливості означає виховувати у них здатність любити по-справжньому, не поступаючись схильності вважати іншу людину предметом насолоди. Наша здатність любити часто потрапляє в пастку, яку святий Йоан називає пожадливістю тіла (1Йн 2,16). Цнотливість — це внутрішня свобода, яка дозволяє людині не потрапити в рабство пожадливості тіла. Мається на увазі духовна боротьба: відкидання нечистих помислів, подолання спокус, відмова від дій, які оскверняють людське тіло і вносять безлад у сокровенну сферу людини. Як написано в Катехизмі Католицької Церкви, цнотливість «тісно пов’язана з зусиллям панувати над собою, що є школою людської свободи. Альтернатива зрозуміла: або людина керує своїми пристрастями й отримує спокій, або дозволяє їм поневолити себе і стає нещасною»(2339), пише Vatican News.
Джерело: CREDO: https://credo.pro/2018/08/217838



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube