Росіяни вже пошкодили в Україні 552 об’єкти культурної спадщини та культурної інфраструктури


21:0326.10.2022

Загальна кількість епізодів руйнації чи пошкодження культурної спадщини, культурних інституцій та релігійних споруд, які верифікувало Міністерство культури та інформаційної політики, станом на 26 жовтня становить 552 об’єкти.

Про це повідомила заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва  під час міжнародної науково-практичної конференції «Культурна спадщина в умовах війни: захист, збереження та реставрація», інформують в пресслужбі МКІП, передає Інше ТВ.

«Сумна статистика пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини та культурної інфраструктури продовжує зростати. Станом на 26 жовтня МКІП верифікувало 552 епізоди пошкоджень та руйнувань. З них – 171 пам’ятка, 146 об’єктів цінної історичної забудови, 58 монументів та творів мистецтва, 44 музеї. За інформацією від обласних адміністрацій, загалом ушкоджень зазнало майже 1000 об’єктів культурної інфраструктури. Крок за кроком ми верифікуємо та доповнюємо ці дані, насамперед в частині культурної спадщини», – сказала Катерина Чуєва. 

Як повідомляло Інше ТВ, Окупанти таки дістали і вивезли прах Потьомкіна. А там точно кістки князя? Детективна історія з Херсона (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube