У Миколаєві взяли під варту директора комунального підприємства, підозрюваного у державній зраді


14:2923.10.2022

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу директору одного з комунальних підприємств Миколаївської міської ради, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада).

Про це пише прес-служба Центрального районного суду Миколаєва.

Відповідно до матеріалів клопотання, останній за допомогою програми для обміну повідомленнями, зв’язався з представником спецслужб РФ, з метою надання допомоги останнім у проведенні підривної діяльності проти України.

В подальшому, щоб унеможливити його ідентифікацію, він обрав собі псевдонім та узгодив з представником спецслужб РФ заходи конспірації.

Згодом, підозрюваний надавав інформацію щодо загиблих та похованих на кладовищах м.Миколаєва військовослужбовців ЗС України із зазначенням персональних даних.

Окрім цього, останній надсилав персональні відомості щодо співробітників Служби безпеки України, прокуратури, поліції.

Також підозрюваний надав інформацію щодо розміщення захисних споруд, блокпостів, порядку їх проходження, шляхів можливого об’їзду, із зазначенням географічних координат.

Окрім цього, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний здійснював відеофіксацію певних захисних споруд м.Миколаєва з подальшою передачею файлів представнику РФ.

У судовому засіданні, посадовець відмовився від надання пояснень.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте: СБУ затримала голову правління “Мотор Січ” Богуслаєва за держзраду (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube