Євробачення-2023: Чорногорія та Північна Македонія відмовилися від участі


20:3718.10.2022

Чорногорія та Північна Македонія відмовилися брати участь у міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення-2023”. Про це пише ВВС із посиланням на заяви національних мовників цих країн, передає УНН.

Причиною відмови Чорногорії та Північної Македонії стала висока вартість участі у конкурсі – сума внеску залежить від розміру країни, але після дискваліфікації росії у 2022 році внесок для деяких країн зріс.

“Крім значних витрат на реєстраційні внески, а також витрат на перебування у Великій Британії, ми також зіткнулися з відсутністю інтересу з боку спонсорів, тому вирішили спрямувати наявні ресурси на фінансування поточних і запланованих національних проєктів”, – заявив чорногорський суспільний мовник RTCG.

Загальна вартість участі у конкурсі для всіх мовників зазвичай становить приблизно 5 млн фунтів стерлінгів, але точну суму, яку платить кожен учасник, не розголошують.

Суспільний мовник Північної Македонії зазначив, що відмова від участі у конкурсі пов’язана зі “збільшенням реєстраційного внеску й енергетичною кризою у країні”.

Читайте: Привіт, “Бітлз”. Стало відомо, де пройде “Євробачення”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube