Опитування: стало відомо, звідки українці за кордоном дізнаються про події в країні


08:4215.10.2022

Більша половина українців, які живуть в Польщі у зв’язку з повномасштабною війною рф, дізнаються інформацію про події в Україні з популярних месенджерів, лише 0,9% українців дивляться українське ТБ в Польщі. Такі дані надало агентство Gremi Personal, інформує УНН.

Згідно даних, 69,3% українців у Польщі дізнаються про події в Україні з месенджерів та соціальних медіа – Тelegram, Viber, Facebook, TikTok. 21,8% кажуть, що отримують новини від родичів чи знайомих з України. 6,7% біженців шукають оперативну інформацію у відомих українських онлайн-виданнях. У той час дізнаються про події в Україні з польських масмедіа усього 1,43% респондентів.

“Одразу після нещодавнього масованого ракетного удару по українським містам, ми запитали в працевлаштованих нами українців щодо джерел отримання новин про події на Батьківщині. Адже страх за близьких та родичів, що залишилися під загрозою ракет, має пришвидшувати реакцію пошуку інформації та уважніше ставитися до медіаресурсів. Саме через швидкість у цьому питанні лідирують соцмережі”, – наголосила директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

В агенції додали, що польські медіа для абсолютної більшості українців не становлять інтересу. Це свідчить про те, що громадяни України лишаються в українському інформаційному полі попри те, що тривалий час фактично знаходяться за її межами.

Читайте: Країни ЄС отримають додатково 3,5 млрд.євро на утримання українських біженців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube