Службова вівчарка з Нацгвардії стала чемпіонкою світу (ФОТО, ВІДЕО)


11:1310.10.2022

Службова бельгійська вівчарка Бліка з Нацгвардії разом зі своєю власницею кінологинею, старшим лейтенантом Вікторією Безус обійшли учасників Чемпіонату світу з дресирування з понад півтори сотні країн і вперше за 30 років існування змагань здобули перемогу для України.

Як йдеться у сюжеті ТСН, Бліка та Вікторія Безус несуть службу в одній із частин Нацгвардії. Рік тому на змаганнях в Україні Бліка отримала кваліфікацію, це й була перепустка на чемпіонат з дресирування службових собак.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України ні Бліка, ні її власниця Вікторія вирішили не здаватися і поїхали до Чехії на чемпіонат. Це були змагання, на яких собака мала продемонструвати, наскільки в неї добрий нюх, виконати вправи на слухняність і показати свою вправність у командній роботі.

“Вона (собака – ред.) виконувала все так яскраво і настільки чисто, що суддя потім після виступу сказав, що я це відео буду показувати, як навчальне для тих, хто вчиться. Він сказав, що він у житті ніколи такого не бачив і що це, мабуть, найкраще виконання цього розділу, яке він тільки в житті бачив”, – розповіла кінологиня.

Бліка проявила себе найкраще і стала чемпіонкою / скріншот
Бліка проявила себе найкраще і стала чемпіонкою / скріншот

Серед учасників з понад півтори сотні країн Бліка проявила себе найкраще і стала чемпіонкою.

“Приємно, що одразу після виступу до мене підходили багаторазові чемпіони світу і казали: у нас мурашки по шкірі, що ми такого не бачили”, – зазначила військовослужбовець.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube