Кінофестиваль Molodist Kyiv International Film Festival оголосив переможців національного конкурсу (ФОТО)


21:1309.10.2022

В Гамбурзі на кінофестивалі FILMFEST HAMBURG (29 вересня – 8 жовтня 2022 р.) було обрано переможців національного конкурсу українських фільмів КМКФ “Молодість”.

Уперше в історії кінофестивалю конкурс включав не тільки короткометражні фільми, а й повні метри, причому всі з них були дебютними фільмами режисерів/-ок.

Про це повідомили у ДержКіно України, передає Інше ТВ.

Журі в складі української режисерки та сценаристки Єви Нейман, іранського продюсера Фарзада Пака та німецької акторки Фрітці Габерляндт обрало переможців у обох категоріях.

Найкращим повнометражним фільмом стала створена за підтримки Держкіно стрічка «Стоп-Земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним – “Leopolis Night” Нікона Романченка.

Переможці отримали статуетки “Скіфський олень” і грошові призи: 60 000 грн за найкращий короткометражний фільм (спонсор – Міжнародний інститут глибинної психології) та 100 000 грн за найкращий повнометражний фільм (від спонсора МСЛ).

Особливі відзнаки від журі отримали створена за підтримки Держкіно стрічка “Памфір” Дмитра Сухолиткого-Собчука та фільм “Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава Героям” Клеменса Пула.

Загалом у конкурсі взяли участь 12 короткометражних українських фільмів і 7 повнометражних.

Поза конкурсом були продемонстровані створений за підтримки Держкіно документальний фільм членкині журі Єви Нейман “Привоз”, що став фільмом-закриттям програми, і збірка переможців і лавреатів “Молодості” воєнної тематики.

Національний конкурс “Молодості” проходив у Гамбурзі з 30 вересня до 5 жовтня 2022 року.

Як повідомляло Інше ТВ, Українська стрічка “Клондайк” отримала у США “Нагороду за досконалість у кіномистецтві”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube