На Херсонщині знищено великий склад окупантів – ОВА


11:0509.10.2022

У тимчасово окупованій Голій Пристані Херсонської області знищено великий склад боєприпасів окупантів, повідомляє речник Одеської ОВА Сергій Братчук, пише Кореспондент.

“У тимчасово окупованій Голій Пристані Херсонської області внаслідок недотримання окупантами вимог чинного законодавства України щодо куріння у громадських місцях знищено великий склад БК росіян”, – написав він.

У свою чергу ОК Південь повідомляє, що за минулу добу українська авіація на південному напрямку завдала 10 ударів по опорних пунктах, районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, систем протиповітряної оборони ворога на Бериславщині та в Баштанському районі Миколаївщини. Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали понад 200 вогневих завдань.

“83 рашисти, 4 танки, 4 гаубиці Мста-Б, 2 міномети 120-го калібру, 7 одиниць автобронетехніки. Пошкоджено 7 одиниць ворожої техніки, у тому числі танк, 2 самохідні потужні знаряддя “Піон”, інша авто-бронетехніка. Знищено 3 склади з боєприпасами у Херсонському та Бериславському районах та пункт управління у Каховському”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські окупанти продовжують повітряну розвідку, збираючи дані про становище військ, місця знаходження важливих стратегічних об’єктів, для коригування вогню на ураження. Двох таких безпілотників типу Орлан-10 було збито в суботу над Миколаївщиною та Одещиною.

Крім того, 2 дрони-камікадзе намагалися атакувати Миколаївський район, але були знищені силами протиповітряної оборони, ще 5 Shahed-136 атакували Нікополь, потрапивши та зруйнувавши приватний будинок, пірс, пошкодивши ще кілька приватних подвір’їв, лінії електропередач, спровокувавши займання очерету. Наслідки ударів оперативно взято під контроль, пожежу ліквідовано. Постраждалих немає.

“Тяжкою артилерією рашисти вдарили по промисловій зоні Марганецького товариства. Пошкоджено промислову будівлю. Без людських втрат”, – йдеться у зведенні.

Також повідомляється, що ворожа авіація чотири рази атакувала позиції сил оборони.

Читайте: Колаборанти вивозять сім’ї подалі від фронту, з Херсонщини – в Крим, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube