Війна між росією та Україною — це “світова війна”, — Папа Франциск


19:0129.09.2022

Папа Римський Франциск під час нещодавньої поїздки до Казахстану заявив, що помилково називати конфлікт в Україні російсько-українською війною, оскільки насправді це “світова війна”, заявив у середу Ватикан, передає УНН.

За повідомленнями агентств новин, близьких до Ватикану, Папа зустрівся з деякими священиками-єзуїтами під час візиту до Казахстану в середині вересня.

Повідомляється, що під час візиту духовний лідер католиків і президент Ватикану зробив заяву єзуїтському виданню La Civilta Cattolica, а під час зустрічі розповів про російсько-українську війну.

“Йде війна. Думаю, помилково думати, що це ковбойський фільм, де є добрі та погані хлопці. Також помилково думати, що це війна між росією та Україною. Ні — це світова війна”.

Папа також зазначив, що візит до України, про можливість якого він заявив раніше, на даному етапі не стоїть на порядку денному.

Папа Римський Франциск також повідомив, що доки він був у Казахстані, до нього приїжджали українські гості. Одним із них був військовий, відповідальний за обмін полоненими між росією та Україною, і він запитав, чи можна щось зробити, надавши список із 300 ув’язнених. У зв’язку з цим Папа сказав, що сам передав цю справу безпосередньо російському послу.

Читайте: “Самооборона – це не тільки законно, це і вираження любові до Батьківщини”. Папа Франциск назвав моральним постачання зброї Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube