В Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому рф активно атакує дронами-камікадзе і для чого береже ракети


17:2626.09.2022

Росіяни почали рідше використовувати дорогі крилаті ракети і частіше атакувати територію України іранськими дронами-камікадзе.

Як зазначив спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телеканалу “Белсат”, РФ може берегти ракети для атак по критичній інфраструктурі в осінньо-зимовий період.

Як заміну росіяни почали активно використовувати іранські дрони-камікадзе, які обходяться значно дешевше.

“Безумовно Росія вже перестала використовувати свої високоточні ракети, такі як “Калібр”, “Іскандер”, Х-101. Ці ракети мають бойову частину близько 400 кг і більше і коштують мільйони доларів. “Калібр” – близько шести мільйонів, Х-101 – від 11 до 13 мільйонів”, – розповів спікер.

Ігнат тажке зазначив, що використовуваний росіянам іранський дрон Shahed 136 досить примітивний, але “є певні результати його застосування”.

“Бойова частина становить 40 кг. Це фактично як артилерійський снаряд. Дальність – суперечлива, навряд чи двохсоткілограмовий дрон може подолати відстань 2500 км”, – сказав Ігнат.

Речник ПС ЗСУ також зазначив, що використання цих дронів – новий виклик для українських захисників, але вони вчаться їх збивати.

“В останні дні Харківщина, Одещина і Миколаїв зазнають нападів цих баражуючих боєприпасів. Застосовується різне озброєння: і стрілецьку зброю, і кулемети, і зенітні установки, і зенітні ракети, перспективно застосовувати і засоби радіоелектронної боротьби. Всі методи зараз вивчаються, щоб більш ефективно відпрацьовувати по цих БПЛА. Тому що 8 з 10 вдруге вже було збито. Противник це врахував і використовує нові тактичні прийоми, а ми – нові методи протидії. Загроза є, але ціль збивається. 120 кілометрів швидкість, висота невелика, потрібен досвід”, – додав Гнат.

Нагадаємо також, що ЗСУ нанесли удар по центру підготовки операторів іранських дронів в Чулаківці на Херсонщині



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube