Ірландія розглядає можливість прийому росіян, які втекли від мобілізації


13:1024.09.2022

Прем’єр-міністр Ірландії Міхол Мартін заявив, що його країна розгляне можливість допуску на свою територію громадян росії, які тікають від мобілізації.

Про це інформує УНН з посиланням на The Journal.

Міністр сказав, що Ірландії доведеться оцінити, чи готова вона приймати росіян, які зараз тікають з країни.

Німецькі міністри зазначили, що люди, які втікають з Росії, можуть подати заявку на притулок у Німеччині після того, як російський президент оголосив “часткову” мобілізацію.

Цитата

«Я думаю, що ми повинні оцінити все це. Я маю на увазі, що в першу чергу ми приймаємо українські родини, які тікають від війни. Це було пріоритетом для нас разом зі звичайними заявниками на отримання притулку, кількість яких цього року трохи піднялася», — сказав міністр.

Міхол Мартін сказав, що Ірландія ніколи не ухилялася від прийому людей, які тікають із регіонів, де вони можуть бути в зоні ризику.

Він також висловився за прискорення реформ на найвищому рівні в рамках Організації Об’єднаних Націй.

«Член Ради Безпеки з правом вето може вести таку несправедливу війну, що є грубим порушенням фундаментального Статуту ООН. На мій погляд, це ставить під сумнів членство росії в Раді Безпеки».

Читайте: Ірландія не зможе надалі розселяти за свій рахунок українців, які прибувають з домашніми тваринами, – посольство



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube