Батареї можуть давати більше тепла. Як збільшити тепловіддачу


13:5523.09.2022

Через повномасштабне вторгнення Росії експерти передрікають нелегку зиму в Україні – необхідно максимально підготуватися до можливих незручностей, у тому числі, і звернути увагу на батареї.

Як збільшити тепловіддачу радіаторів, розповідають “Факти”.

Чистота

Перед запуском тепла в будинку принаймні щороку рекомендується мити батареї, адже вони збирають на собі різноманітний пил і бруд, що перешкоджає повноцінній віддачі тепла, осідаючи на елементах обігріву. Якщо в будинку брудні батареї, то температура буде нижчою, ніж могла б.

Крім того, необхідно перевірити, чи рівномірно прогріваються секції. Якщо одне або кілька відділень відрізняються за температурою від інших, можливо, батареї засмітилися зсередини. У такому разі слід викликати майстрів, які використовуючи спеціальні інструменти, проведуть внутрішнє чищення батарей і повернуть циркуляцію гарячої води в потрібне русло.

Циркуляція повітря

Відмінний лайфхак, що працює, про який знають не всі. Щоб тепле повітря швидше розподілилося по кімнаті, поруч із батареєю необхідно встановити вентилятор – він забезпечуватиме ефективну циркуляцію повітря.

Збільшення батареї

Підвищити рівень тепловіддачі можна, збільшивши площу батареї. Таким чином, тепло по кімнаті поширюватиметься рівномірно і приміщення зігріватиметься швидше.

Тепловідбивний екран

Батарея однаково розподіляє тепло як спереду, так і ззаду. Тобто стіна за батареєю отримує стільки ж тепла, як і вся кімната. Щоб не опалювати стіну, потрібно направити теплову енергію до приміщення. Для цього необхідно зробити екран, що відбиває, і встановити його за батарею – можна використовувати звичайну фольгу, закріпивши її скотчем. При цьому відстань між батареєю і стіною не повинна бути меншою за два сантиметри, інакше повітря не буде циркулювати і тепліше не стане.

Доступ до батареї

Не потрібно закривати батареї шторами, меблями чи декоративними ґратами, адже це перешкоджає поширенню тепла.

Потужність регулятора

Якщо батарея оснащена регулятором потужності, варто перевірити, на яку температуру він включений. Якщо його не переставлено на зимовий режим, то вдома може бути досить прохолодно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube