Охочих емігрувати в США або Євросоюз українців стало вчетверо менше з 2020 року, – соціологи


17:2422.09.2022

За останні два роки вчетверо зменшилося число охочих емігрувати в США чи країни Євросоюзу.

Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології, пише ЛБ.

Зазначається, що у жовтні 2020 року КМІС проводив всеукраїнське телефонне опитування. Респондентам серед інших ставили запитання: “Якби вам зараз без умов надали громадянство США або ЄС, ви поїхали б для постійного проживання в ці країни?”. Згідно з результатами опитування, у 2020 році 28% з усіх опитаних готові були виїхати за кордон.

“У вересні 2022 року ми повторно поставили це запитання. Частка тих, хто готовий виїхати жити в США або ЄС, знизилася в чотири рази – з 28% до 7%, водночас із 69% до 91% стало більше тих, хто не хотів би виїжджати”, – йдеться в дослідженні КМІС.

Охочих емігрувати в США або Євросоюз українців стало вчетверо менше з 2020 року, – соціологи 1

Однак наразі близько 10% дорослих українців перебувають за кордоном як біженці. “…Навіть якщо половина з тих, хто перебуває за кордоном, відповіли б «так» на це запитання, то зниження еміграційних настроїв також було б значним – з 28% до близько 13%”, – наголошують дослідники.

Згідно з результатами дослідження, у всіх регіонах України абсолютна більшість населення (90 – 92%) не хотіли б виїжджати за кордон назавжди.

Читайте: Салліван подякував Зеленському за включення в обмін полоненими двох громадян США (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube