В Ізюмі вже ексгумували 263 тіла, в тому числі два дитячих. На багатьох – сліди катувань, зв’язані руки, кульові отвори, переломи, мінно-вибухові травми (ФОТО, ВІДЕО)


16:0921.09.2022

Станом на 20 вересня з місця масового поховання вилучено 263 тіла загиблих, у тому числі тіла 2 дітей.

Про це повідомили в поліції Харківської області, передає Інше ТВ.

Як повідомлялося раніше, у звільненому 10 вересня місті Ізюм працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області отримали інформацію про наявність місця масового поховання людей, які стали жертвами воєнних злочинів, учинених військовослужбовцями країни-агресора та утвореною в місті окупаційною владою. На території лісу нараховується 450 поховань вбитих та закатованих громадян та одна братська могила військових.

За словами заступника начальника управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах воєнного конфлікту, Головного слідчого управління НПУ Дмитра Шевчука, при візуальному огляді частина вилучених тіл має ознаки катувань, у деяких зв’язані руки, маються колото-різані рани.

– Тіла перебувають у стані гнилісних змін, тому у слідства більш детальна інформація буде після проведення судово-медичних експертиз, які вже призначені, – повідомив Дмитро Шевчук.

Велика кількість громадян, які перебували в окупації, стала свідками воєнних злочинів. Вони вже надають слідчим свідчення щодо локацій, де стояли російські війська, про місце розташування їх штабів, комендатури, місця, де утримували та катували українців.

Одна з тортурних кімнат виявлена в Ізюмському районному управлінні поліції. Там вже працюють слідчо-оперативні групи.

Слідчі дії тривають. В кожному куточку деокупованої Харківщини правоохоронці займаються пошуком, фіксацією та документуванням злочинів російської федерації.

Як повідомляло Інше ТВ, В Ізюмі ексгумували тіло чоловіка з відрізаною мошонкою (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube