В Новій Каховці ЗСУ зупинили ремонт моста і знищили колонну військової техніки, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:4421.09.2022

Обстановка в зоні відповідальності на південнобузькому напрямку досить складна, динамічна, але контрольована. Сили оборони продовжують ведення активних дій, змушуючи противника поступатися займаними позиціями, облаштовувати нові рубежи оборони.

Про це повідрмляє ОК “Південь”.

Не маючи успіху і перспектив на суходолі, ворог вдається до вогневого, морально-психологічного тиску, техногенного шантажу й використання дронів-камікадзе. Протягом бойового дня ворог наніс 9 авіаційних та 1 ракетний удари по наших позиціях і населених пунктах з мирним населенням.

Ворог активізував застосування дронів-камікадзе для ураження об’єктів цивільної інфраструктури, в тому числі, в тилових районах, на суттєвому віддалені від лінії фронту. Середдень спрямував два ударні дрони по прибережній зоні Очакова. Один дрон був збитий, другий наніс самоліквідаційний удар по узбережжю. Люди не постраждали.

За частинами збитого дрону, ідентифіковано дрон-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, який російські окупаційні війська маркують як “Герань-2”. Це баражуючий боєприпас, вагою 200 кг та розмахом крил у 2,5 метри.

Надвечір двома реактивними снарядами системи залпового вогню “Смерч” ворог вдарив по Баштанському району. В кількох населених пунктах перебито постачання електрики. Без людських втрат.

Наші авіатори відпрацювали 7 ударів по ворогу. В небі над Чарівним , на Херсонщині, знищено ворожий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки, на Миколаївщині – присічено спробу повітряної розвідки окупантів – 2 “Орлани-10” збито.

Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали понад 210 вогневих завдань по пункту управління ворожим військом в Бериславському районі, осередках сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки, по Дар’ївському мосту та понтонній переправі біля Нової Каховки. Також в Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту і уражено колонну військової техніки, що готувалася до переправлення через Дніпро.

Кількість рашистів скорочено на 1️⃣5️⃣1️⃣ особину, а військової техніки – понад 4️⃣0️⃣ одиниць. Серед них: 7️⃣ танків та 1️⃣9️⃣одиниць авто-бронетехніки, 4️⃣ гаубиці, в тому числі самохідних “‘Мста-С” і звичайних “Мста-Б”, ще 2️⃣самохідні гаубиці “Акація”, 4️⃣самохідних артустановки.

Дорозвідувані дані попередніх уражень свідчать, що знищено ще 6️⃣2️⃣ рашисти, 5️⃣ броньованих машин, підтверджено ураження складу з боєприпасами в Благодатному, пункту управління 7️⃣ десантно-штурмової дивізії в Чорнобаївці.

В Чорному морі маневрує корабельне угруповання ворожого флоту з 12 катерів/кораблів, серед яких 3 надводних ракетоносії, а значить і 24 ракети “Калібр”, і 2 великих десантних кораблі разом з десантних катером.

Той самий психологічний тиск із загрозою висадки десанту.

Звертаємо увагу на підвищену небезпеку, зокрема у прибережній зоні, в районі розташування об’єктів критичної інфраструктури. Зважайте на зміну тактики ворога, будьте пильними і обережними.

В морі знов посилився шторм, а значить і мінна небезпека. На жаль, актуальними є і ракетні удари. Тому нехтувати сигналами повітряної тривоги не варто.Варто вірити в ЗСУ і довіряти Силам оборони.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube